FLYVEFISKEN | Groupshow, Residency | Nikolas M. Theilgaard

FLYVEFISKEN

5.001

Fernisering torsdag d. 25. juni kl. 17:00 – Alle er velkomne!
Åbningstider: alle hverdage mellem kl. 12:00-15:00
Udstillingens sidste dag: 13. juli


SAIR tilbyder gæstende kunstnere muligheden for at præsentere deres værker for offentligheden. Publikum får dermed muligheden for at opleve en række udstillinger af internationale samtidskunstnere - og gæstende kunstnere får muligheden for at præsentere deres værker for offentligheden. Gruppeudstillingen vises i flere udstillingslokaler i Sølysts stueetage, hvor mange af kunstnerne forholder sig rumligt til lokalerne eller tematisk stedsspecifikt til Sølysts beliggenhed.
Selve titlen på udstillingen Flyvefisken udspringer af navnet på en Thailandsk restaurant i København, hvor undertegnede for nyligt fik madforgiftning. Dette kan være en indikation på at kunstnerne er bevidste om, hvilke mavesmerter de ofte påfører kuratorer. I de mange udenlandske kunstneres tilfælde kan valget af titel dog også være en studsen ved et interessant ord i det danske sprog eller en måde at understrege udstillingens forankring i omgivelserne og ved idylliske Skarridsø.
Samuel Roy-Bois præsenterer en gruppe mystiske skulpturelle manifestationer, der udmønter sig I en sammesmeltning af arkitektoniske elementer og personlige genstande.
Eunjung Hwangs animationer udforsker komplekse kryptiske billeder fra en underbevidst drømmeverden. Hovedaskpektet af projektet er at producere visuelle narrative forløb inspireret af illusionen af en fragmenteret virkelighed. Resultatet fremstår I et ‘puslespil’ I bevægelse, der afleder sin egen symbolisme.
Nikolas Theilgaard har skabt et detaljeret vægarbejde, der nederst består af tegninger genskabt fra fotos taget ved det fredede naturområde Vesterlyng I nærheden af Sølyst. Med en montage, der sammenstiller forskelligee medier, vil der øverst I væginstallationen fremgå gamle indrammede farvefotos af skylandskaber.
Pauline Kraneis og Julie L. Boserup indgår I en vedvarende dialog der udforsker midler og udfordringer I udvidet tegning. Kunstnerne vil præsentere individuelle værker, der forholder sig til hinanden og udforsker fragmenter og overflader indenfor- og undenfor det offentlige rum.
Stefan Saffer's seneste site specific skulpturelle installationer besidder en tilfældig poetisk kvalitet, der provisorisk indkoporerer hans papir klip med andre elementer. Til denne udstilling har han skabt et kunstnerisk forsvarssystem med titlen: Kultur-Kanon. Her benyttes Sølyst slot som et forsøgsområde, hvor den første eksplosion afprøves
Ønskes yderligere information om udstillingen, kunstnerne eller den kommende udstillingsrække kontakt venligst Tine Bundgaard Quedenbaum på tlf: 59211166
Se endvidere SAIRs hjemmeside www.sair.dk

KOPENHAGEN.DK billedreportage